Deze activiteit is weer mogelijk op aanvraag.

DOE EENS RUSTIG - RUSTIGE RONDVAART LAUWERSMEER

Hoewel de rescueboot flink wat vermogen heeft hoeft dat natuurlijk niet gebruikt te worden. Tijdens de ‘Doe eens rustig’ rondvaart varen we daarom op rustige wijze rond en voeren we je langs alle mooie plekken die het Lauwersmeer te bieden heeft.

DOE EENS RUSTIG - VANAF 6 PERSONEN

Vraag een expeditie aan voor uw eigen groep. Of stel ons een vraag.
Previous
Next

Prijs
€ 49,50 p.p.
Optioneel: Regenjas + broek
 € 5,- per set.
Totale duur
75 minuten
Vertrek
Museumhaven – Klik voor locatie

Doe eens rustig
Heerlijk rustig varen over het Lauwersmeer en genieten van de natuur, het water en elkaar. Een intieme en vooral gezellige tocht waarbij onze schipper van alles weet te vertellen over dit prachtige gebied.

We ontvangen je bij de Museumhaven, waar je ook gratis kan parkeren. Vervolgens zullen we ruim een uur over het Lauwersmeer varen. 

Het Lauwersmeer is behoorlijk groot en kent veel mooie gebieden die het bekijken waard zijn. Het Lauwersmeergebied is een van de belangrijkste vogelbroedplekken van Europa en daarom zijn er heel veel bijzondere vogels te spotten! De imposante Zeearend om er maar een te noemen!

Maar ook de zoogdieren zijn vanaf de boot goed te vinden. Bijvoorbeeld grote grazers zoals Schotse Hooglanders en wilde koninkspaarden. Maar ook otters zijn sinds enkele jaren weer te vinden in het Lauwersmeer. Het zijn schuchtere beestjes dus je zal een beetje geluk en een scherp oog nodig hebben om ze spotten.

Ook zullen we je van alles vertellen over het zoet/zout water gebied. Het Lauwersmeer was vroeger onderdeel van de zee en dus zoutwater. Na de afsluiting in de jaren 60 is het een zoetwater gebied geworden met grote gevolgen voor het landschap eromheen. Dit is nog steeds zichtbaar. 

Na ongeveer een uur komen we weer aan bij de Museumhaven en kan er bij De Noorman onder het genot van een drankje nog even nagenoten worden.

Contact Formulier

Maak een keuze als u een vraag heeft over een specifieke rescueboot expeditie of als u een specifieke rescueboot expeditie wilt boeken.
Aantal personen dat mee gaat op expeditie. Voor tochten op aanvraag varen wij vanaf 6 personen.
Beschrijf hier uw vraag. Wilt u een expeditie boeken? Dan kunt u hier eventuele opmerkingen of vragen beschrijven.
Dan houden we je op de hoogte van aanbiedingen en nieuwe last-minute evenementen.

Hou het droog!
Voorkom een nat pak door de golven of bij regen. 
Huur een regenjas + broek voor € 5,-
Vraag de Schipper voor u vertrekt. 

Enkel op aanvraag
Deze rescueboot expeditie staat niet standaard in onze activiteiten agenda en wordt enkel op aanvraag gevaren. 

Neem contact met ons op, of gebruik het contact formulier bovenaan deze pagina.