Wandelroutes

Het gebied rondom het Lauwersmeer heeft een grote aantrekkingskracht op wandelaars. Zowel voor lange wandelingen als korte.

Staatsbosbeheer heeft tal van wandelroutes uitgezet waarin bepaalde thema’s centraal staan. Bijvoorbeeld de orchideënroute waar u, logischerwijs, veel orchideën tegenkomt. 

Wandeltochten Met Een Gids

U kunt in onze activiteiten agenda ook wandeltochten vinden die plaatsvinden met een ervaren gids. Uitgebreide informatie over deze wandeltochten kunt u vinden op de activiteitenoverzichtspagina.

DE NOORMAN ROUTE

Startpunt:   Het Booze Wijf
Lengte:       +/- 2 km
Honden:     Aangelijnd toegestaan

Tip: Combineer deze wandeling met de ”Tussen Meer & Wad” Actie. Bekijk deze op de pagina van De Noorman.

Een mooie wandelroute die begint bij Het Booze Wijf en je over het belevingspad stuurt naar de orchideënweide. Dwars door de haven van Lauwersoog loop je uiteindelijk naar De Noorman die zich op het einde van de pier bevindt. Een plek met een prachtig uitzicht. 

DUINDOORNROUTE - GROENE ROUTE

Startpunt:   Het Booze Wijf
Lengte:       +/- 3 km
Honden:     Aangelijnd toegestaan

Een mooie wandelroute die begint bij Het Booze Wijf en je langs veel verschillende langschappen voert. Zo passeer je de haven, kom je langs de orchideënweide en kom je via een lus door de bossen weer uit bij Het Booze Wijf.

Deze wandelroute is een officiele Staatsbosbeheer route en is gemarkeerd met de kleur groen.

Routes van Staatsbosbeheer herkennen

Staatsbosbeheer heeft een aantal routes uitgezet in de omgeving van het Lauwersmeer. Deze routes zijn gemarkeerd met gekleurde pijlen op houten paaltjes.

Honden

Wandelen is bij uitstek geschikt om te doen samen met je trouwe viervoeter. Omdat het Nationaal Park Lauwersmeer een natuurgebied is dat vol zit met andere wilde dieren zijn honden niet overal toegestaan. Let daarom goed op de borden en pictogrammen tijdens de routes die aangegeven of honden zijn toegestaan. 

Voor de meeste routes zijn honden wel toegestaan zolang ze zijn aangelijnd.

Ook is er nog een speciaal hondenstrand waar honden kunnen zwemmen in het Lauwersmeer.

Wandelen samen met de boswachter

Beleef Lauwersoog organiseert activiteiten waarbij je ook kan deelnemen aan een wandeling (of een fietstocht) onder begeleiding van een Staatsbosbeheer Boswachter. 

Een echte aanrader want de boswachter kan je van alles vertellen over het natuurgebied, de dieren die er wonen en de veranderingen die plaatsvinden.