LAND ROVER SAFARI

Ervaar ongerepte natuur, rauwe wildernis en bijzondere flora en fauna op de voormalige zeebodem met een de Land Rover safari. In samenwerking met Staatsbosbeheer hobbel je over paden en velden die normaal gesproken verboden gebied zijn voor auto’s.

Onder begeleiding van een boswachter of een ervaren gids uit de buurt ervaar je de echte Hollandse Wildernis in het Nationaal Park Lauwersmeer.

Op dit moment gesloten

Land Rover Safari – Ervaar Nationaal Park Lauwersmeer
Een safari over de bodem van de zee, wat zich nu een rijk natuurgebied mag noemen was eens de Lauwerszee. Een uniek natuurgebied met verassende flora en fauna.

Geschikt voor groepen van 6 tot maximaal 14 personen. Het inplannen van een Safari voor groepen kan op woensdag, zaterdag en zondag op gezette tijden. Dit vanwege strenge regels omdat het natuurgebied beschermd terrein is. 

Prijs:   € 34,50 

Inclusief een kop koffie, thee of fris natijd bij Waddenpaviljoen De Noorman. 

Duur:   Ongeveer 2 uur.

Land Rover Safari – Ervaar Nationaal Park Lauwersmeer
Een safari over de bodem van de zee, wat zich nu een rijk natuurgebied mag noemen was eens de Lauwerszee. Een uniek natuurgebied met verassende flora en fauna.

Het inplannen van een Safari kan op woensdag, zaterdag en zondag op gezette tijden. Dit vanwege strenge regels omdat het natuurgebied beschermd terrein is. 

Prijs per persoon: €34,50
Prijs prive tocht:    €225,- 
Maximaal 6 personen. 

Duur:   Ongeveer 2 uur.

''Helemaal geweldig vind ik het rijden in de Landrover tussen de konikpaarden die daar in het wild leven. - Ik kan het je aanraden! Niet alleen voor volwassenen trouwens, maar vooral ook voor kinderen.''
Gegeven beoordeling:
5/5

Contact Formulier

Aantal personen dat mee gaat op safari.
Beschrijf hier uw vraag. Wilt u een safari boeken? Dan kunt u hier eventuele opmerkingen of vragen beschrijven.
Dan houden we je op de hoogte van aanbiedingen en nieuwe last-minute evenementen.

Handig om te weten!

Heeft het veel geregend in de dagen vooraf de safari? Trek dan laarzen of oude schoenen aan die vies mogen worden. 

Heb je een verrekijker? Deze is altijd handig om mee te nemen!

Over Nationaal Park Lauwersmeer
Vroeger toen het Lauwersmeer en de Waddenzee nog aan elkaar vast zaten stroomde daar het zoete en zoute water in elkaar over. In 1969 besloot men, uit angst voor overstromingen, een dam te bouwen die het zoete en zoute water van elkaar scheidde. Hierdoor kwam een deel van de zeebodem droog te liggen.

Er ontwikkelde zich een prachtig nieuw natuurgebied, met grote aantrekkingskracht op allerlei vogels. De natuurontwikkeling op deze plek is zo bijzonder dat het is benoemd tot een Nationaal Park. 

Vogels Spotten
Het Lauwersmeer is een belangrijke plek geworden voor de vogeltrek. In de herfst en lente vindt de vogeltrek plaats en trekken miljoenen vogels de hele wereld over. Voor sommige vogels slechts een rustplaats om zich goed vol te eten, voor anderen een plek om de hele zomer te blijven. In de winter zijn er talloze ganzen die overwinteren in het Lauwersmeer.

Dus ongeacht het seizoen dat je dit prachtige gebied bezoekt, er zijn continu bijzondere vogelsoorten aanwezig om te spotten.