VOGELS KIJKEN & FOTOGRAFIE
IN HET LAUWERSMEER

Vogels kijken en fotografie, Het Nationaal Park Lauwersmeer en Werelderfgoed de Waddenzee zijn fantastische locaties voor vogelaars en fotografen. 

Het Nationaal Park Lauwersmeer is een Natura 2000-gebied. Dit keurmerk is uitgegeven op basis van 13 soorten broedvogels en voor 29 soorten trekvogels en overwinteraars.

De Waddenzee en het naastgelegen Nationaal Park Lauwersmeer zijn één van de meest belangrijke vogelgebieden in West-Europa.

In samenwerking met Beleef Lauwersoog zijn er volop mogelijkheden voor vogelaars, vogelclubs en fotografie gezelschappen om speciale tours door het gebied te organiseren. Volledig afgestemd op jullie eigen wensen!

Zowel voor kleine als
grotere groepen geschikt

Verken het Nationaal Park Lauwersmeer, de Waddenzee en/of Schiermonnikoog

De Noorman kan voorzien in een hapje en drankje, ook op locatie

MEER MOGELIJK MET
BELEEF LAUWERSOOG

Beleef Lauwersoog kan op verschillende manieren helpen om een unieke vogelaar en/of fotografie tour op te zetten. We kunnen een gids voor jullie zoeken maar het is ook mogelijk een eigen gids mee te nemen!

Een greep uit onze mogelijkheden:

Rescueboot – Met behulp van onze rescueboten kunnen we de Waddenzee verkennen en naar speciale locaties varen en daar voor anker gaan. Of bezoeken we een zandplaat midden in de Waddenzee.

Land Rover – We zetten een speciale tour uit waarbij we jullie met een gids en een Land Rover vervoeren naar verschillende vogelkijkhutten of andere hotspots.

Drijvend Platform –  We hebben een overdekt drijvend platform waar we het Lauwersmeer mee op kunnen. Deze kan verdekt worden opgesteld op een locatie naar keuze zodat er een drijvende vogelkijkhut onstaat.

Eten en Drinken –  Dankzij Waddenpaviljoen De Noorman kunnen we jullie gezelschap voorzien van een hapje en drankje. Gewoon op het terras of binnen in de haven van Lauwersoog, maar ook op locatie!

Benieuwd welke mogelijkheden we voor jullie kunnen bieden? Neem contact met ons op via onderstaande knop!

VOGEL FOTOGRAFIE REEKS
BERENDS FOTOGRAFIE

Berends Fotografie uit Leek ging u voor en schoot deze prachtige foto’s in het Lauwersmeer gebied!

OVER HET NATIONAAL PARK LAUWERSMEER

Het Lauwersmeer gebied is een ontzettend veelzijdig natuurgebied. Rietvelden, moerassen, bossen, weilanden en het Lauwersmeer zelf zorgen dat de meest uiteenlopende soorten vogels (en andere dieren) in het gebied voorkomen. 

Het Lauwersmeer gebied is zo veelzijdig omdat in 1969 het meer werd afgesloten van de Waddenzee. De transitie van zoutwater naar zoetwater heeft grote impact gehad op hoe het gebied er vandaag de dag uitziet. 

Het Lauwersmeergebied en De Waddenzee kennen een groot aantal en zeer diverse vogelsoorten. Sommige soorten, zoals de zeearend, hebben permanent hun intrek genomen. Andere soorten zijn enkel op doorreis. Zo heb je in het voorjaar een grote kans de blauwborst ite spotten. In de winter komen er vele duizenden ganzen naar Lauwersmeer.

Maar naast de vele vogel soorten heb je ook grote kans andere bijzondere dieren tegen te komen. In en rondom het Lauwersmeer kun je ook bevers, vossen, dassen, marters en vleermuizen tegenkomen.  

In het Lauwersmeergebied heb je het hele jaar door ijzersterke mogelijkheden om bijzondere vogels te spotten en prachtige natuurfoto’s te maken.

In het voor- en najaar komen specifieke de trekvogels langs die op doorreis zijn. Steltlopers, de wielewaal, de kluut en de lepelaar om er een paar te noemen. 

Bekijk onderaan deze pagina de locaties van vogelkijkhutten, kijkheuvels en andere uitkijkpunten. Met een link naar vogelkijkhut.nl zodat je ook de meest recente waarnemingen kunt bekijken!

CONTACT

Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier
of bel ons: 0519 – 34 94 22

U kunt meerdere antwoorden aankruisen.
Beschrijf hier uw vraag.
Dan houden we je op de hoogte van aanbiedingen en nieuwe last-minute evenementen.

UITKIJKPUNTEN EN HUN LOCATIES

Er zijn verschillende vogelkijkhutten, kijkheuvels en andere uitkijkpunten die ideaal zijn voor vogelaars en fotografen. Hieronder vindt je de meest populaire. Klik op de link om doorgestuurd te worden naar vogelkijkhut.nl met hun exacte locatie en de meest recente waarnemingen van vogelsoorten: 

Jaap Deensgat – Vogelkijkhut
Vlakbij de Pampusplaat en ligt in de buurt van de rietlanden.  
Locatie en meer

Rechteind – Kijkheuvel
In de buurt van rietlanden, het pad kan soms wat lastig toegangbaar zijn waardoor laarzen handig zijn.
Locatie en meer

De Baak – Uitkijktoren
Deze uitkijktoren ligt in de buurt van Rechteind, maar een stuk hoger.
Locatie en meer

Zomerhuisbos – Kijkplateau
Kijkt uit over het simonsgat, rietlanden en stukken weiland.
Locatie en meer

Ezumakeeg-Noord – Kijkheuvel
Direct naast een parkeerplaats en pal aan het water.
Locatie en meer

 

ANDERE LOCATIES
Behalve de speciale uitkijktorens kun je ook op veel andere plekken goed vogels zien en fotograferen. 

Waddenpaviljoen De Noorman
Behalve lekker eten, kun je vanaf hier ook rechtstreeks de haven inkijken én heb je vrij zicht over De Waddenzee. Tijdens laag water kun je veel verschillende vogels spotten die op het slik afkomen.
Locatie

Zandplaat – Engelsmanplaat
Deze zandplaat komt tijdens laag water bloot te liggen en bestaat grotendeels uit hard zand waar je gemakkelijk overheen kunt lopen. Ook kun je vanaf het noordelijke punt een blik werpen op ‘Het Rif’ waar veel vogels broeden.
Locatie